UA-36062800-1

18 Mayıs 2012 Cuma

Barrios'tan sonra Lippi de Guangzhou Evergrande'de



   İtalya'nın 2006 Dünya Kupası'nı kazanırken başında bulunan, ünlü teknik adam Marcello Lippi, Çin Ligi(CSL) takımlarından Guangzhou Evergrande ile anlaştı.

   
   Kariyeri başarılarla dolu olan 63 yaşındaki kurt hoca, daha önce Dünya Kupası'nın yanı sıra, Juventus'la 1 Şampiyonlar Ligi Kupası, 1 Uefa Kupası,1 Avrupa Süper Kupası, 5 İtalya Lig Şampiyonluğu, 4 İtalya Süper Kupası ve 1 adet İtalya Kupası kazanmıştı.Ayrıca 2007 yılında Times dergisi tarafından,Dünya'nın en etkili 50 yöneticisinden biri seçilmişti. Çin kulübünden, yılda yaklaşık 10 milyon euro kazanacağı açıklanan Lippi'nin, Çin'e transfer olması beni kişisel olarak şaşırtsa da Çin Ligi'ni tercih edenlerin sayısı giderek artmaya başladı.Daha önce de Nicolas Anelka ve Jean Tigana da, Çin Ligi(CSL) takımlarından Shangai Shenhua'ya transfer olmuşlardı.



   Guangzhou Evergrande; geçtiğimiz günlerde bana göre Lippi'den de daha büyük bir bomba transfere imza atarak herkesi şaşırtmıştı. Borussia Dortmund Kulübü'nde geçen yılın yıldızı olan,fakat bu yıl Lewandowski'nin arkasında kalan Lucas Barrios,kendi isteğiyle kulübüne başvurarak, Çin takımından gelen transfer teklifinin kabul edilmesini talep etmişti.Henüz 27 yaşında olan Arjantin asıllı Paraguaylı oyuncu,Avrupa'da daha 4-5 yıl aktif olarak oynayabilirdi.

      Barrios 4 yıllık sözleşme imzaladı, ancak alacağı ücret açıklanmadı.Dortmund Kulübü'nün ise 8.5 milyon Euro alacağı söyleniyor.

       Barrios,Tigana,Lippi,Anelka gibi oyuncuların Çin Futbol'unun gelişimine önemli katkı yapacaklarını düşünüyorum.Japonya'da ve Kore'de kariyerli oyuncuların gitmesiyle büyük gelişmeler olmuştu.Dünya Kupası'nda Hiddink'in çalıştırdığı Güney Kore çarpıcı bir performans göstermiş,sonrasında Avrupa'da pek çok Güney Kore'li oyuncu izlemeye başlamıştık.Son dönemde de başta Bundesliga olmak üzere, pek çok Avrupa Ligi'nde Japon oyuncuların önemli performanslar gösterdiğine şahit oluyoruz.Hiç şüphesiz Kagawa bunlar içersinde en çok dikkat çekenleri.

      Bir başka merak edilen de, takımdan kimin ayrılacağı konusu. CSL kulüpleri kadrolarında sadece 5 yabancı oyuncu bulundurabiliyorlar ve bunların 1 tanesi de Uzakdoğulu olmak zorunda. Halihazırda  kadrosunda 5 yabancısı bulunan kulüpte, orta saha oyuncusu Dario Conca, forvetler Muriqui ve Cleo ya da defans oyuncusu Paolo'dan birini göndermek gerekiyor.Güney Kore'li Cho Won Hee için herhangi bir risk yok, çünkü kendisi Uzakdoğulu kontenjanında .En mantıklısı forvetlerden birini göndermek..Geçen yıl sakatlıklar da yaşayan Cleo'ya başka bir CSL takının yolu görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder