UA-36062800-1

28 Kasım 2011 Pazartesi

Fenerbahçe 96-82 Galatasaray Medical Park



Bu pazar günü ne yapacağım diye düşünürken Fenerbahçenin bayan basketbol takımının Galatasarayla Caferağa'da yapacağı maç geldi aklıma.Hazır boş günümken semtten de uzaklaşmak zorunda kalmayacak olmamın da motivasyonuyla derbiyi ıskalamak istemedim.Caferağa'daki maçlar için Biletixden falan bilet satılmıyor,gidip gişeden 1-2 saat önce bilet almak için kargaşa içine girmek lazımdı.Çünkü tek gişeden bilet satıyorlar,salon küçük ve her Fenerbahçe maçı! gibi ilgi büyüktü.

Kazanmak liderliği getirecekti,üstelik sene başındaki Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında aldığımız yenilginin rövanşını almak lazımdı.Tribünler coşkulu tezahüratlarıyla bir an olsun susmadı.Maçtan önce maçlarda ve maçlar dışında sürekli Fenerbahçelileri tahrik edecek hareketler yapıp.sözler söyleyen Işıl Alben'e ve Fenerbahçe'den ayrıldıktan sonra kendisine dopingle suçlandığı dönemde yargısız infaz yapıp amansızca saldırılan camiaya transfer olarak Fenerbahçe tribünlerinin nefretini kazanan Diana Taurasiye büyük tepki vardı.Deplasman yasağına da tepki konmaya devam edildi.''Amigo Yücel'e sahaya inmeyen Cimbomlu olsun'' gibi tezahüratlar yapılıp bunaltılsa da Amigo Yücelin omuzlarını işaret ederek komiserler var nasıl gireyim dercesine yaptığı hareketler eğlenceli anlardı.

Maça Matoviç'in basketleriyle başladık.7-0 lık seri sonrası Galatasaray da sert oyunuyla maça tutunmaya başladı.Hatta bir ara Taurasi bir dirsek darbesiyle güzeller güzeli oyuncumuz Penny Taylor'un kaşında açılmaya sebep oldu.İlk periyot dengeli bir oyun sonucu 21-19 Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

2. periyot Fenerbahçe'de yıldız oyuncu Mccoughtry maça ısındı ve sayılar bulmaya devam etti.Galatasaray da Taurasi ve pota altında Charles ile sayılar attı.İlk yarıyı 40-38 önde kapattık.
3. periyotla birlikte Fenerbahçe Birsel Vardarlı ve Penny'nin devreye girmesiyle farkı açmaya başladı.Galatasaray da Taurasiyle maça tutunmaya çalışsa da 3. periyodu 69-61 önde tamamladı Fenerbahçe.

Son periyotta Birsel mükemmel oynadı.Takımda en büyük özveriyle oynayan oyuncu Birselin oyunuyla fark bir ara 20 sayıya kadar çıktı.Tribünlerin de son periyotta kutlamalara da başladığı maçı Fenerbahçe 96-82 kazanarak Galatasaray Medical Park'ın yenilmezlik ünvanına son verdi.Biz de maçın sonunda oyuncuları çağırıp bu güzel Pazar günü için alkışlayarak salondan ayrıldık.Son olarak Penny Taylor demek istiyorum






Salon: Caferağa
Hakemler: Rüştü Nuran, Semih Vural, Ziya Özorhon
Fenerbahçe: Birsel 16, McCoughtry 24, Taylor 15, Matovic 15, Nevriye 17, Tamane 4, Esmeral 5, Nevlin
Galatasaray Medical Park: Işıl, Prince 13, Taurasi 33, Bahar 3, Charles 22, Şaziye, Melisa 8, Gülşah 3
1. periyot: 21-19
Devre: 40-38
3. periyot: 69-61
5 Faulle Çıkan: 39.49 Taurasi (Galatasaray Medical Park)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder