UA-36062800-1

26 Kasım 2011 Cumartesi

Gençlerbirliği:0-0 Fenerbahçe


     Dün gece yine oldukça etkisiz bir görüntü sergiledi takım.Maç boyunca yavaş oynayan ,az şut atan ,kanat bindirmelerini de iyi yapamayan bir görüntü çizdi Fenerbahçe.İlk yarıda Emrenin mükemmel şutu gol olsaydı yine de 1-0 kazanacaktı muhtemelen çünkü bu kadar kötü hücum grafiğinin dışında takım savunması yine mükemmele yakındı.Bilica hatasız oynadı.Sağ tarafta Özer Hurmacı çok top ezdi yine.Her topu aldığında içeri girmesi zaten sıkışık olan oyunu daha da sıkıştırdı,üstelik Gökhan'ı da savunmada çok yalnız bıraktı.Özer yüzünden Mehmet Sedef hayatının maçını oynadı.Çaprazda bulduğu pozisyonda biraz akıllı olup yerden ters köşeye vursa golü yemişti Fenerbahçe.Bienvenu tek olumlu iş yapmamasına rağmen 90 dakika sahada kaldı. 65.dakikada oyuna Semih girince belki forvet çiftlenir Bienvenu de etkili olur diye düşündüm ama Bienvenuyu sağa çekmeyi seçti Aykut Hoca.Semih hala güçsüz acilen kondüsyonunu yükseltmeli.Caner çok çalıştı yine ama adamın içinden geçmeye çalışmaktan vazgeçmeli artık.Ziegler hücuma hiç çıkmadı.E böylece kanatları iş yapmayan,Bienvenu arkadaşlarına duvar olamayıp,etkili koşular yapamayıp,dripling yapmayınca ,orta sahadaki iki oyuncusu hücum için birşey üretmeyince gol atmak Alex'in kişisel becerisine kalıyor ki dün pek alan bulamadı kendine.Sadece Stoch'a maçın sonunda verdiği harika bir pas vardı ki Stoch nasıl vuracağına karar verebilse yine de maçı kurtaracaktı Fenerbahçe.
Gençlerbirliği ise tam da hafta içinde Yobo'nun analizindeki gibi bir oyun sergiledi.Kendisini tebrik ederim.Ne demişti Yobo

''Toplu ve topsuz savunmayı iyi yapıyorlar. Topun arkasına da iyi geçiyorlar. Yapmamız gereken hatalardır hocamızın da söylediği ve bizden istediği gibi, top bizde değilken birleşip, top bizdeyken daha fazla hareket ve hızlı olmak. Topun şiddetini artırarak oynamamız lazım. Daha fazla hareket etmemiz lazım. İngiltere'de ben aslında aynı mantıkla oynayan bir takımda, Everton'da oynadım. Onlar da çok iyi kapanırlardı. Buldukları iyi pozisyonu değerlendirip rakibe geçit vermeyen tarzda oynardı. Gençlerbirliği de bu mantıkta oynayan bir takım, o yüzden daha fazla hareket etmemiz lazım. Evinde iyi oynayan bir takım. Bizim kilitleri nasıl açtığımız belli. Daha fazla hareket ve yakaladığımız pozisyonları gole çevirirsek galibiyetle döneceğimize inanıyorum.''

İşte Fenerbahçe yukarıda anlattığım gibi oynadığı için Yobo'nun da maçtan önce dediği gibi yeterince hareketli olmadığı için Fenerbahçe rakibini geçemedi.
Gençlerbirliği ise beraberliğe oynadı.Hücumda Hurşut birşey yaparsa gol atarım diye beklediler.Forvette Mustafa Pektemek varken biraz daha kolay oluyordu sonuca gitmek ama açıkçası Herve Tumla olmaz bu işler.Eski gücünde değil sanırım biraz da yaşından dolayı.Yedek kulübesinde Ermin Zec varken neden kullanmadığını merak ettim.Aslında sevindim de.Zec tehlikeli bir oyuncu.
Son olarak Aykut Kocaman'ın deplasmanlarda farklı bir futbol oynatması gerektiğini düşünüyorum.Semih bir an önce formunu bulmazsa daha çok deplasman puanı kaybeder Fenerbahçe.Bir an önce devre arası gelse de bir forvet,bir tane dripling de yapabilen , şut atabilen orta saha oyuncusu alınsa.(Alper Potuk)olabilir sanki.Hafta içi Niangla Lugano'nun dönmek istedikleri konuşuldu.Keşke dönseler,eğer burada olsalardı Niang'ın yaratacağı hücum zenginliği,yırtıcılığı,Lugano'nun duran toplardaki etkinliği Fenerbahçe'nin rakip savunmaların kilidini çok daha rahat aşmasını sağlar.
Geri dön Totaaaaa



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder