UA-36062800-1

22 Ocak 2012 Pazar

Yanal Etkisi

Eskişehir: Ivesa, Koray, Nadarevic, Diego, Dede, Hürriyet, Volkan Yaman, Alper Potuk, Tello, Kamara, Batuhan
Galatasaray: Muslera, Sabri, Ujfalusi, Semih, Hakan, Melo, Selçuk, Engin, Kazım, Emre, Elmander


                                          Fotoğraf www.medyaspor.com dan alınmıştır.
Ersun Yanal'ı hep beğenirim.Takımları önde baskı kurar,hep hücumu düşünür,baskı kırıldığında da taktik fauller yapar.Hücum oynarken top diğer sahada daha fazla kaldığından rakibin üzerine kalabalık gelmesi de zorlaşır.
Bugün milli takımda kendisini kovup yerine Fatih Terim'i getirenlere bir cevap vermeliydi.Ve geldiğinden beri galibiyet alamamışlardı.kazanmaya başlamak için bir Galatasaray maçı da her zaman idealdir.

Bunun için Selçuk'u Hürriyet'le kitledi ve Galatasaray'ın pas trafiğine darbeyi vurmuş oldu.Hürriyet'i bilirsiniz Alex'in belasıdır,serttir,faul yapmaktan çekinmez,yorulmaz tam bir tireless midfielder..Zeminin iyi olmayışı da Selçuk'u etkileyen faktörlerdendi bence.

Alper Potuk oldukça iyiydi,temposu kendine güveni takdire şayandı.Keşke Fenerbahçe'ye transferi gerçekleşseydi dedim açıkçası.

Orta sahadaki Alper,Hürriyet,Dede üçlüsü çok iyi baskı yaptı.Kanat oyuncuları bol bol ileri kat ettiler.Tello hala iyi bir futbolcu olduğunu gösteriyor,Batuhan tercihi şaşkınlıkla karşılanmışsa da Batuhan her zamankinden daha derli toplu görünüyor.Fazla kilolarından çabuk kurtulursa çok can yakabilir.Ersun Yanal ona bu şansı veriyorsa artık bunu kullanmalı.

Galatasaray'ın bekleri çıkmıyor,Selçuk da etkisiz hale getirilince,kanattan içeriye girmeyen açıklarıyla hiç bir şey yapmadılar bugün.Tek forvet Elmander'in arkasına Engin'i koyan Fatih Terim,bu formül tutmayınca ikinci yarıya Engin'in yerine Sercan'ı alarak çıktı.Daha sonra da Sabri'yle Yiğit'i değiştirirken Kazım'ı sağ beke koydu ki.Tello yorulmasaydı o kanattan bir gol bulmaları kuvvetle muhtemeldi.

Fenerbahçe'ye transferi son anda yatan Alper iyi göründü.Bugün Galatasaray'ın Fenerbahçe maçıyla birlikte uygulamaya başladığı önde baskı yapma anlayışına izin verilmediğinde,savunmasının dağılabildiğini görmüş olmamız açısından önemliydi.Semih baskıda hata yapabiliyor.Ve nitekim böyle bir pozisyondaki hatasında Tello iyi vurabilse maçı kaybedeceklerdi.Gol olmadı,Galatasaray bir puan aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder