UA-36062800-1

4 Mart 2012 Pazar

Robin Hood

    Anfield Road'da Liverpool karşısına çıkan Arsenal'in her zamanki gibi en büyük kozu Robin Van Persie idi.Maça Liverpool sakatlık sonrası henüz hazır olmayan Gerrard ve Andy Carroll'sız fırtına gibi başladı.Özellikle Downing'in kullandığı sol kanat hücumları çok tehlikeli oldu.Nitekim bu baskı 19. dakikada bir de penaltı kazandırmışsa da Kuyt bundan yararlanamadı.Hemen sonrasında Koscielny kendi kalesine atarak Liverpool'un yapamadığını yaptı.(1-0)
  
   23. dakika sahneye Robin Van Persie çıkıp,bu sezon sık sık yaptığı gibi golünü attı.Ceza alanı içerisinde çok şık bir vuruşla takımına eşitliği getirdi.(1-1)

   Golden sonra Liverpool etkili oynamaya devam etti.Girdikleri fırsatların pek çoğunda Arsenal kalecisi Szczesny başarılıydı,bir kısmında da Liverpool forvetleri beceriksizdi.İlk yarıda Kuyt'ın bir vuruşu da direkte patladı.

   İkinci yarıya da Liverpool baskılı başladıysa da gol bulmakta başarılı olamadılar.Özellikle 60.dakikada ileri çıkan Kelly'nin, altı pastan topu müsait durumdayken kaleye gönderememesi maçın kırılma anı oldu.

   Son bölümde Liverpool Carroll'u oyuna alıp,çekilerek uzun toplarla pozisyon bulmayı denedi.Çekilen Liverpool savunması arasında,son sözü 92.dakikada yapılan ortaya sol çaprazdan harika vuran Van Persie söyledi.(1-2)

   Sık sık Van Persie'nin sezon sonunda Barcelona'ya transfer olacağı söyleniyor.O gerçekten muhteşem bir futbolcu.Benim gönlüm kalmasından,en azından gidecekse de Barcelona'ya değil başka bir kulübe gitmesinden yana.Kalmayabilir bunu anlarım,çünkü Arsenal hala yarışıp kupalar kazanan değil,futbolcu pazarlayan bir kulüp konumunda..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder