UA-36062800-1

10 Mart 2013 Pazar

Süper Lig'de Şampiyonluk Yarışı Kızışıyor


               Kaleye sıfırdan indiği pozisyonda kendini yere bırakarak, sezonun şimdiye kadar verilen en komik penaltısını çalan Özgür Yankaya'nın ne kadar dinlendirileceği, yeni merak konumuz oldu. Hele hele de Ufuk Özerten'in Beşiktaş-Fenerbahçe maçının hakemi Mete Kalkavan'ı beğendiğini söyledikten sonra, Mete Kalkavan'ın Süper Amatör Lig maçına verilmesi ile bu konu daha da bir önem kazandı.

               Dahası takımının yenilgisini uyduruk bir penaltı kazandırarak önlemeye çalışan Drogba, Arena'nın rezalet zemininin de katkısıyla dışarı vurunca, kalkan zemini tekmeleyerek tepkisini göstermeye çalıştı. Ama asıl ilginç olan Gençlerbirliği oyuncusu Tosic'in Drogba zemine vururken zemini alkışlamasıydı. Bu görüntü daha önce sahalarda hiç görmediğimiz hareketlerdendi, herkese kahkaha attırdı.

               Konuşmaya değer bir diğer konu da, son 3 sezonda frikikten bir sürü gol atmış Selçuk İnan'ın duran topları kullanmasına izin vermeyen Drogba'nın açı, mesafe, penaltı, frikik ayırt etmeden her topun başına geçiyor olması. Bu durum Selçuk İnan için bir küskünlük yaratıyor mudur bilemem. Ama Selçuk yüksek yüzdeyle frikik kullanıyordu ve o kullanmadığından beri de duran top golü bulamadıkları bir gerçek.

               Fatih Terim, ilk kez geçen sezon Fenerbahçe maçında denedikleri çift forvetli dizilişinden taviz vermemekte kararlı gibi görünüyor. Oysa sezon başından beri, geçen senenin altında oyun kalitesiyle oynuyorlar. Bunun başlıca sebepleri; gol sayısı yüksek de olsa oyuna katkısı Necati-Elmander seviyesinde olmayan Burak Yılmaz tercihi. Sezon başında Burak Yılmaz'ın yanında oynayan Umut Bulut, oyun bütünlüğü anlamında değilse de pres özelliğiyle önemli katkı veriyordu, dahası gol de atıyordu. Şimdi baskı yapmayan Burak Yılmaz'a bir de Drogba katıldı. Takıma devre arasında katılan bir diğer oyuncu Sneijder de rakibe baskı yapan bir futbolcu değil, dahası kanatta oynatıldığında ondan beklenen etkinliğin de çok uzağında kalıyor.

               Geçen sezon Elmander'in ön alanda yaptığı müthiş baskı, Necati'nin top rakipteyken geriye gelen oyun anlayışı, topu öne taşımaktaki katkısı şimdilerde Galatasaray için güzel bir anı olarak kaldı. Eboue ve Melo geçen sezonki formlarının çok uzağında. Dahası Ujfalusi'nin verdiği katkıyı veren bir savunmacısı da yok Galatasaray'ın!

               Galatasaray geçen sezonki formunda olmayan bu takımıyla da, devre arasında gelen transferlerle bozulan kimya sonrası koydukları performanstan daha iyisini yapabilirdi. Drogba ve Burak'tan en az birinin yerine, Umut-Elmander'den birinin yerleşmesi şart görünüyor. Sneijder de sol kanat yerine iç bölgede düşünülebilir. Sneijder'in Selçuk'a yakın -belki biraz daha önde olduğu dizilişte- bir de ön libero kullanarak (Melo) göbekten yenen atak sayısı azaltılabilir. Dahası Sneijder'in iyi olduğu pas oyununda etkin bölgede olması sağlanabilir.

               Terim inadını sürdürürse daha fazla puan kaybı kaçınılmaz gibi. Galatasaray'ın puan kaybettiği 7 haftada da puan kaybeden Fenerbahçe, bu alışkanlığını Bursa karşısında sürdürmezse puan farkı dörde inecek. Galatasaray'ın geçen seneki oyun kalitesinde olmadığı açık bir şekilde Kadıköy'e gelecek olması Fenerbahçe'nin bir diğer avantajı olacak.. 

fotoğraf http://iyiortagololur.blogspot.com dan alınmıştır.

1 yorum:

  1. galatasarayın bu seneki durumu ancak bu kadar anlatılabilirdi..ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil