UA-36062800-1

3 Mart 2013 Pazar

Zekeriya Alp Delirmiş Olmalı!

        Maça beklendiği gibi Beşiktaş arzulu ve önde basarak başladı, yine beklendiği gibi top yapabilen Fenerbahçe orta sahası, top Beşiktaştayken Fernandes'e yakın oynayan Meireles'in de etkisiyle oyun etkinliğini rakibinden aldı
Moussa Sow vs Ersan Gülüm

        Dakika 17 falanken kaleciyle karşı karşıya bomboş kalmışken, kendini yere atan Ersan'ın pozisyonuna faul çalarak %100 gollük pozisyonu kesen hakem, bu pozisyonun hemen ardından da Fenerbahçe'nin golünü vermeyerek maçın içine etti!
Sow&Webo (Verilmeyen gol sonrası)

        22'de kullanılan kornerde arkaya aşırtılan topu tamamlayan Sow , 3-0 olması engellenen maçı 1-0'a taşıdı. Fenerbahçe ilk yarıda sağdan Kuyt ve Gökhan Gönül'le Gökhan Süzen'in başını döndürmeyi başardıysa da , Gökhan ve Kuyt'tan tek bir düzgün orta gelmemesi nedeniyle sağdan golü bulamadı.
Moussa Sow

        40'a kadar Fenerbahçe rahat oyununu sürdürürken, günün koşu mesafesi fena olmayanlarından Cristian, markajcısı Veli Kavlak'tan kurtulamıyordu. Veli Kavlak Cristian'ı kaçırmazken, ilk yarının son bölümlerinde Meireles'ten kurtulmak için geriye gelip top almaya çalışan Fernandes, etkili oynamaya, topu kanatlara yaymaya başladı.
Manuel Fernandes

        İlk yarının son böümünde, Beşiktaş'ın ceza sahasında yakın mesafeden ele çarpan pozisyonu penaltıyla değerlendiremeyen hakem, Beşiktaş'a sol tarafta aynı durumda bir duran top hediye etti. Fernandes'in kullandığı serbest vuruş Kuyt'a çarpıp ağlara giderken Fenerbahçelilerin hayal kırıklığı doğal olarak zirvelere çıktı.  İlk yarı (1-1) sona ererken, herkes son beş dakikası hariç oyunu domine eden Fenerbahçe'nin kazanacağını düşünüyordu...
Meireles'in eline çarpan top
Moussa Sow&Dirk Kuyt


         İlk yarı için söylemeyi unutmamamız gereken şeyler, Fenerbahçe orta sahasının hücuma destek verme anlamında, Emre'nin 25'te rakip kaleye yolladığı şut dışında hiç bir şey yapmadıkları, ön alanda Kuyt ve Webo'nun yaptıkları presle Beşiktaş'ı defanstan rahat çıkartmadıklarıydı.

        Geçtiğimiz haftalarda her fırsatta Fırat Aydınus, Halis Özkahya başta olmak üzere , Fenerbahçe'yi doğrayan hakemleri savunmak için basının kapısını çalan Zekeriya Alp televizyona çıkacak mı? Geçtiğimiz haftalarda yine basına 'Hakem hatalarının Beşiktaş maçlarında daha fazla olduğunu söylememiş, maça hiç derbi yönetmemiş hakemi yollamamış gibi, ortaya çıkarak fütursuzca açıklamalar yapacak mı?' En çok merak ettiğim şeyler bunlar..


       Ben bu satırları henüz yazmışken Zekeriya Alp Beyaz Tv'ye bağlanıp ''Mutluyuz, hakem Mete Kalkavan'ın performansı çok iyiydi'' diyerek pes artık dedirtti. Aziz Yıldırım ve yönetim kurulundan beklenen, yarın gidip bu hadsiz adamı o koltuktan kaldırmalarıdır.

       İkinci yarıda da Fenerbahçe daha üstün oynuyor, pozisyonlara giriyor pozisyon da vermiyordu. İlk bölümde Webo'yla mutlak bir pozisyondan yararlanamayan Fenerbahçe'nin bir mutlak golünü de Olcay Şahan çizgiden çıkarttı.

       66'da hiç istemediğim bir şey oldu. Çok sevdiğim Niang Holosko'nun kafayla indirdiği topu ağlara yollayınca duyduğum üzüntü, geriye düşmekten duyduğum üzüntüden fazladır. Niang da gol sevincini gösteriye çevirmedi neyse ki!


Mamadou Niang
       Hemen golün peşinden maçtaki tek iyi ortasını yapan Dirk Kuyt, topu Sow'un kafasına yolladı, Sow da filelere.. Daha maç uzundu ve kazanılacak gibi de görünüyordu.(2-2)
Volkan Demirel

       Oyundan düşen Meireles ve Cristian'ın yerine oyuna giren Caner, Topal ikilisinin orta sahayı takıma geri kazandırdıklarını söylemek zor. Caner sol çaprazdan bir de vuruş fırsatı bulduysa da, topu ağlara yollayamadı. 

       Oyundan yürüyerek çıkan Cristian Baroni'nin neden trip attığını anlamak mümkün değil. Birşey oynamamışsın, çıkarken neye tepki veriyorsun? Takım geride zaman mühim sen yürüyerek çıkıyorsun sahadan! Olacak iş değil..

      Samet Aybaba'nın Baroni'yi tutma görevi, Baroni'nin çıkmasıyla sona eren Veli Kavlak'ı , Oğuzhan'la değiştirme hamlesini beğendim. Bu değişiklik ;büyük oranda orta sahası düşen Fenerbahçe karşısında, günün yıldızı Fernandes ve Oğuzhan ikilisiyle top yapma imkanı verdi.

       Fenerbahçe beraberliği kurtardıktan sonra, yeniden galibiyet getirecek pozisyonlar bulduysa da atamadı. Beşiktaş ise son dakikada iki korner kullanan rakibini, kontratakla avlayarak son anda galibiyete uzandı. Galibiyet golü Olcay'dan gelirken, golün pası da yine eski dost Mamadou Niang'tan geldi. Yenilen gol inanılmaz amatörce, son dakika yükleniyorsun doğal da, önlem almamak ne demek anlamıyorum.

      Maçı 3-2 kazanan Beşiktaş'ın gücü de, kalan zorlu fikstürü de Galatasaray'ı yakalamak için yeterli değil! Galatasaray büyük oranda işi bitirdi bu akşam.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder