UA-36062800-1

23 Nisan 2013 Salı

Bayern Yine Bayernliğini Yapmış!


             Bayern Münih yine yapmış yapacağını! Borussia Dortmund'un süperstarı Mario Götze 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak şekilde Bayern Münih'in futbolcusu olacak. Haberin kaynağı Almanya'nın  kaynağı Bild, 37 milyon euro sözleşme fesih bedelini ödemeyi kabullendiklerini futbolcuyla da anlaştıklarını yazmış. Borussia Dortmund cephesinden gelen haberler de bunu doğruluyor. Dortmund kulübünden gelen açıklamalar sitemkar, ancak Westfallen tribünlerine sağduyu çağrısı da içeriyor. Açıklama şu şekilde:

           "Milli oyuncu Mario Götze ve menajeri Volker Struth'un, birkaç gün önce kulübümüze bildirdiklerine göre, Götze sözleşmesindeki serbest kalma maddesini kullanarak 1 Temmuz 2013 tarihi itibariyle Bayern Münih'e transfer olmak istemektedir. Hans Joachim Watzke, bu konuyla ilgili olarak şunları söylemiştir: "Doğal olarak bir hayalkırıklığına uğradık. Ancak vurgulamak isterim ki Götze ve temsilicisi, kulüple olan sözleşmeye kesin olarak uygun davranmaktadırlar."

             Sportif Direktör Michael Zorc ve Teknik Direktör Jürgen Klopp'un tüm Borussia Dortmund taraftarlarından isteği; sezon sonuna kadar, ama özellikle de Real Madrid'le oynanacak olan önemli Şampiyonlar Ligi yarı final maçında Götze'yi de takımdaki diğer profesyonel oyuncuları destekledikleri gibi desteklemeleridir. Bayern Münih kulübünden, bugüne kadar hiç bir yetkili bizimle iletişime geçmemiştir."

           Götze şüphesiz harika bir futbolcu. Ben Bayern Münih'in ona ihtiyacı olduğunu pek düşünmesem de, Bayern'in Almanya'da parlayan her oyuncuyu transfer etme alışkanlığının hortlaması çok da garip değil!  Yine de böyle önemli bir maç arifesinde bu transferi gerçekleştirip herkesin kafasını bulandırmaları doğru değil! Sevmiyorum Bayern'i yapacak bir şey yok!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder