UA-36062800-1

20 Nisan 2013 Cumartesi

Adriano Riberio Leite

     
          Adriano'nun İnter Milan formasıyla, herkesin hayranlıkla izlediği bir futbolcu olduğu zamanların üzerinden çok uzun zaman geçmedi..  2001'de Flamengo'dan genç yaşta transfer olduğu İnter'den Parma'ya geçip, tekrar İnter'e dönen Adriano burada öyle işler yapıyordu ki, herkes ister istemez Ronaldo gibi efsaneye dönüşeceğini düşünüyordu. 

         Güçlüydü, hızlıydı, 1,90 boyuyla hava toplarında etkiliydi. Dahası sol ayağı duran top kullanabilecek kadar iyiydi. Sonra ne olduysa oldu. 2008'de İnter onu önce Sao Paolo'ya kiralık yolladı. Döndükten sonra bu kez yolu yeniden Flamengo'yla kesişiyordu.
        Biraz kıpırdanır gibi olan Adriano'ya , Serie-A kapıları bu kez AS Roma ile açılıyor, ama sonu yine hüsran oluyordu. Roma 'da da olmayınca yine kürkçü dükkanı Flamengo , peşinden Corinthians, tekrar Flamengo. Şimdilerde ne yaptığından pek çoğumuzun haberi dahi yoktur. Bu herif 1982 doğumlu, son birkaç yılı ziyan bile etmiş olsa hala futbol oynayabilecek yaşta! 

        51 kez formasını giydiği Brezilya Milli Takımı'nın da en önemli kozlarındandı. Formda olduğu dönem, çakma forma raflarının vazgeçilmezlerindendi formaları..
    
        Brezilya futbolunu yakından takip eden Alper Öcal'ın twitter'dan yazdığına göre futbolu bırakmamış. ama kulüpsüz durumda Palmerias ilgilenir gibi olmuşsa da, zayıflarsa alırız demişler. Şimdilerde zayıflamaya çalışıyormuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder