UA-36062800-1

6 Aralık 2011 Salı

Arjantin'de zafer; sarı lacivert!

  

Arjantin Ligi Apertura'da bitime 2 hafta kala Boca Juniors şampiyonluğunu ilan etti. Pazar günü kendi sahasında Banfield'i ağırlayan ve karşılaşmadan 3-0 galip ayrılan sarı lacivertli ekip ikinci Racing Club'la puan farkını 11'e çıkardı ve ligin bitimine iki hafta kala 24. şampiyonluğunu ilan etti.

Boca Juniors'a üç puanı ve şampiyonluğu getiren goller 1. dakikada Diego Rivero ve 9'la 43. dakikalarda Dario Cvitanich'ten geldi. 1931 yılından bu yana profesyonel olarak düzenlenen Arjantin Liginde 24. şampiyonluğuna ulaşan Boca Juniors, 2008'den sonra Apertura ve Clasura olarak (Açılış ve Kapanış Ligi) iki şampiyonun çıktığı sistemde ise 8. kez zafere ulaşmayı başardı.

Maçtan sonra açıklama yapan takım kaptanı Juan Roman Riquelme; "Ben taraftarlarımıza şampiyonluk sözü verdim ve sözümü tuttum". şeklinde konuştu.

Arjantin'de ''Halkın Takımı'' olarak bilinen Boca,ezeli rakibi milyonerlerin takımı olarak anılan ezeli rakibi River Plate'in ikinci ligde olduğu sezonda şampiyon olarak beni de sevindirdi.Maradona,Kily Gonzalez,Carlos Tevez,Veron,Walter Samuel,Oscar Cordoba gibi tanınmış pek çok oyuncunun yolu,Boenes Aires'in bu fakir semtinden geçti.Dünyanın en iyi atmosferine sahip stadı olan La Bombonera'da gidip şampiyonluk sevinci yaşamak inanılmaz olurdu.Bu adamlar gerçekten çılgın.Atılan her golde tüm tribünün en alt sıraya kadar indiği ve bunu sanki bir sanat icra ediyormuş kadar estetik yaptıklarını düşünün.



Ezeli rakibi River Plate'in renkleri olan kırmızı beyaz logolu Coca Cola stada reklam vermek istediğinde isyan çıkmış.Bocalılar o renkleri stada sokmayız diyince Coca Cola afişlerini siyah beyaz olarak basmak zorunda kalmıştı.

2009 yılında, Pazar günü mağlup ettikleri Banfield ile de Apertura şampiyonu olmuş olan Boca Juniors teknik patronu Julio Cesar Falcioni böylece kariyerine ikinci şampiyonluğu da eklemeyi başardı.
Boca Juniors, kalan iki haftada da mağlubiyet görmezse ligi yenilgisiz tamamlayı başaracak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder