UA-36062800-1

14 Aralık 2011 Çarşamba

Alınası(Torric Jebrin)

        Gana U-20 milli takımında oynayan Torric Jebrin, geçen yıl  Fenerbahçe'nin Bucaspor'la oynadığı ,5-3 kazanıp uzun süre ecel terleri döktüğü  maçta dikkatimi çekmişti.Sonrasında da takip etmeye devam ettim.Arkadaşlarıma Bucaspor küme düştüğünde  Bank Asya'da oynamasına şaşırdığımı nasıl süper ligden bir takımın onu transfer etmediğini anlamadığımı söylemiştim.

    Bank Asya 1. Lig takımlarından Bucaspor'la olan sözleşmesini bir süre önce fesheden Ganalı oyuncu Torric Jebrin, 5 ay maaş alamadığı için sıkıntı içine girdiğini,ayrılmaya mecbur kaldığını ve öncelikli tercihinin Spor Toto Süper Lig'de oynamak olduğunu bildirdi. 

 

 


     Jebrin, yaptığı açıklamada, İtalyan ekipleri İnter ve Udinese'den teklifler geldiğini, ancak görüşmelerin henüz tam anlamıyla ciddiyet kazanmadığını söyledi. 

    
Yaklaşık bir yıldır Türkiye'de olduğunu ifade eden Jebrin, ''İlk kez Gana dışında bu kadar uzun süre kaldım ve buraya gerçek anlamda bağlandım. Öncelikle tercihim, Spor Toto Süper Lig takımında bir süre görev almak ve çıkışıma devam etmek. Bucaspor'da ayrıldıktan sonra Spor Toto Süper Lig'den üç ekiple masaya oturdum ve görüşmelerim devam ediyor. Kararımı en kısa sürede vereceğim'' dedi. 

    1992 doğumlu Jebrin futbola Hearts of Oak'ta başlamış.Başladığı gibi de gözlemcilerin radarına takılmış. Sırasıyla Arsenal ve Atletico Madrid ile deneme antremanlarına çıkmış. Hatta Arsenal'in kendisiyle sözleşme imzalayacağı dedikoduları yayılmış. Sonra ne olduysa vazgeçilmiş. Kısa bir dönem Real Madrid'in ağına takılsa da transferi bitiren kulüp İngiliz Porsmouth olmuş.

    Jebrin'in şanssızlığı Porsmouth'un yaşadığı ekonomik kriz olmuş. Bonservis problemleri yaşanınca Hearts of Oak'a geri dönmüş,orada oynamaya devam ettikten sonra geçen sezonun başında Bucaspor'a denenmek için getirilmiş ve ilk antrenman maçında A-2 takımıyla ,Bucaspor A takımına karşı 2 asist yapınca kendisiyle sözleşme yapılmıştı.


23 Kasım tarihli Fanatik gazetesinde futbolcuyla Galatasaray'ın ilgilendiği haberi yer almıştı.Gerçekten yatırım  yapılacakbir oyuncu Bienvenu'den çok daha yetenekli olduğunu düşündüğüm solak orta sahada ve forvette oynayabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder