UA-36062800-1

17 Ocak 2012 Salı

Fenerbahçe Manisa'da sezonun en iyi futbolunu oynadı.

Manisa deplasmanına Semih,Alex,Sezer,Özgür Çek,Bekir gibi oyuncularından yoksun giden,A2 takımı oyuncuları(Recep Niyaz,Hasan,Gökay) takviyeli Fenerbahçe yılın en iyi oyununu oynadı fakat yine de maçı son anda kazanabildi.(Manisaspor 1-2 Fenerbahçe)


Alex'in bölgesinde haftaiçi kupa maçında da o görevle oynayan Stoch başladı,solda da Caner ilk onbirdeydi.Forvette de kupa maçında hat-trick yapmasına rağmen bölgeyi dolduramadığı tekrar tekrar görülen Bienvenu vardı.
Maç öncesinde Lefter yazılı tişörtlerle ısınmaya çıkan oyuncular,maç öncesi de yukarıdaki pankartı açarak;efsaneyi andılar.
                                                                                   
        İlk tehlikeli atak Mehmet Topuz'la Fenerbahçe'den geldi.Stoch'un pasıyla sağ çaprazdan vurdu,üstten dışarı attı.İlk göze çarpan Stoch ve Caner'le temponun yüksek başladığı idi.Ben Caner'den gelir gol dedim ve beklemeye başladım.

       12. dakikada Akaminko 40-50 metre top sürerek ceza sahamıza girdi.pası yerini bulmadı..Bu dakikadan sonra beklerin de hücuma müthiş desteğiyle Fenerbahçe baskıyı artırdı ve art arda pozisyonlara girmeye başladı.Manisaspor'un planı ise hızlı adamları defans arkasına kaçırmaktı ve az da olsa bunu başardılar.Manisaspor 18. dakikada bir kez de Simpson'un driplingle getirdiği topla etkili geldi.

       İlk yarının ortasından itibaren Caner'in müthiş oyununa Stoch'un da eşlik etmesiyle Fenerbahçe;Caner,Stoch ve Bienvenu'yle sayısız pozisyona girdi.Ve 45.dakikada ilk yarının en tehlikeli pozisyonunda  Gökhan Gönül'ün ters kanattan ortasına Serdar Kesimal kafayı vurdu,direği geçemedi.Bu şekilde gerek şanssızlık gerek ise İlker Avcıbay'ın müthiş performansıyla ,fark olacak maçta ilk yarı 0-0 sona erdi.  Gökhan Gönül'ü ilk yarı döverek durdurmalarına hep göz yuman Kuddusi Müştüoğlu yine bir Fenerbahçe maçında kötü yönetimiyle dikkat çekiyordu.
   
     İlk yarıda Fenerbahçe'de Bienvenu ve Baroni hariç herkes en iyi şekilde oynadı.Mesela Emre çok önemlli pozisyonları kesti.Bienvenu çabalı oynuyor ama positioning eksikliği var ve çabasıyla rakibi bozduğunda bile sırf bu yüzden gereği kadar etkili olamıyor.Ceza alanına giren oyuncu sayısını artırmak gerekiyordu ve bunu Baroni'den bekliyordum.
     
 Kendilerine ayrılan tribünü tıklım tıklım dolduran Fenerbahçe seyircisinin performansı da çok etkileyiciydi.Maçı Kadıköy'de oynarmış gibi hissetmiştir futbolcular.Ayrıca AEK'nın Lefter jestine de teşekkür etmeyi ihmal etmediler.Bkz. aşağıda
      
İkinci yarıya da baskılı başlayan Fenerbahçe,pozisyonlar bulmaya devam ederken Caner adeta ışıldıyordu.Kafamdan bunları geçiriyorken 55. dakikada sol çaprazdan Caner sert vurdu ve gol oldu.Bu çocuk her ne kadar Tuncayvari bir şekilde sık sık adamın içinden geçmeye çalışıyorsa da büyük bir yürek taşıyor en az onun kadar sevindim.(1-0)


Golün 3 dakika sonrasında Mehmet'le etkili gelen Fenerbahçe atağında,Mehmet kaleciyi çalımlamak istedi İlker Avcıbay yine geçit vermedi.

61 de sağdan yapılan ortada Serdar'ın markajından kurtulup dönerek vuran Simpson,skoru dengeledi.(1-1) Bu benim Serdar'ın bugüne kadar gördüğüm en net hatasıydı.







Emre oyundan yavaş yavaş düşmeye başladığı dakikalarda,Cristian rakip ceza alanında görülmeye başlamıştı geç de olsa. Caner'le etkili olmaya devam eden Fenerbahçe,67'de Caner'in çalımla gelip attığı şut yandan dışarı gitti.Ve yine aynı Caner sağdan etkili bir hızlı hücumla gelen Manisayı uzun bir koşu sonunda yaptığı müdahale ile mutlak bir golden etti.

Etkili oynamaya devam eden Fenerbahçe'de günün gol kaçıranı Bienvenu,yine M.Topuz'un iyi ortasında,harika yükselmesine rağmen kötü bir kafa vuruşu yaptı.

    
       



 Maçın güzel anlarından biri de 95 doğumlu Recep Niyaz'ın oyuna girmesiydi.Kumaşı iyi olan bu oyuncu umarım gelişimini sürdürür.

Fenerbahçe baskısı sürüyor ama gol bir türlü gelmiyordu.Uzatmalarda Caner'in düşürülmesiyle kullanılan serbest vuruşta ,Cristian'ın kafası uzatma dakikalarında rol yapıp,kendini yere bırakan Yiğit İncedemir'e çarparak Manisa ağlarına gitti.Bu da kaderin cilvesi olsa gerek.(2-1)

           GÜNÜN FOTOĞRAFLARI





1 yorum: