UA-36062800-1

6 Ekim 2012 Cumartesi

Next Gen Series'te Dikkat Çeken Oyuncular


 
               
 
            Chuba Akpom-Arsenal

    Henüz 16 yaşında olmasına rağmen, Yardımcı Steve Bould gözlemi altında bazı as takım oyuncuları ile birlikte oynama fırsatı yakaladı. Steve Bould daha önce genç takımı çalıştırması nedeniyle, Akpom'u yakından tanıyor.

   İngiltere U-17 milli takım formasıyla, bugüne kadar 4 maçta 3 gol kaydeden Akpom, Arsenal'in Next Gen Series kapsamında, oynadığı ve 3-0 kazandığı Marsilya maçında skor hanesine adını yazdırdı.

    Bu hızlı forvet takip edilmeye değer görünüyor.





                Victor Fischer-Ajax

   ''Yeni Cristian Eriksen'' olarak gösterilen 18 yaşındaki genç oyuncu, Eriksen'in sahip olduğu teknik özelliklere sahip ve skora etki etmek için daha istekli olan kanat forveti.





            Jerome Sinclair-Liverpool
    Brendan Rodgers döneminde giderek daha fazla şans bulan Raheem Sterling, Suso ,Andre Wisdom gibi altyapı ürünü gençler, Liverpool Young Boys önünde kazanırken üst düzey müsabakalarda da kendilerini göstermeye başladılar.

   Next Gen Series turnuvasında bu üçünün as takım oyuncusu olmaları sonrasında, Liverpool adına dikkat çeken oyuncu, 15 yaşındaki Raheem Stirling oldu. Liverpool'un İnter karşısında 3-2 kaybettiği maçta, önemli bir performans ortaya koyan Sinclair, Liverpool'un son yıldız adayı.
 
    Bu performansı sonrası Brendan Rodgers'ın dikkati çeken oyuncu, 26 Eylül'de Lig Kupası'nda West Bromwich Albion'la oynanan maçta, 81. dakikada oyuna girerek A Takımda oynayan en genç oyuncu rekorunu eline geçirdi. Daha önceki rekoru Samed Yeşil ve Jack Robinson paylaşıyordu.

            Stefano Padovan-Juventus

   18 yaşındaki forvet Fenerbahçe ve Pro Vercelli'ye ikişer gol attıktan sonra daha fazla dikkat çekmeye başladı.

   Eski genç takım antrenörü Antonio Conte'nin Juventus'un başında olması, ayrıca Luca Marrone'nin başarısı da genç oyunculara olan güveni arttırmış durumda. Bu hızla gol atmaya değerse yakında A takımda izleriz genç oyuncuyu.

            Jurgi Oteo Gomez(Atletic Bilbao)

  Oteo olarak anılan genç oyuncu, turnuvada en çok dikkat çeken İspanyol futbolcu oldu.

  Şimdilerde A takımın yıldızı olan Iker Muniain ile pek çok benzer yanı bulunan 16 yaşındaki futbolcu, topu ayaklarına aldığında kapmak oldukça zor oluyor. Tıpkı Muniain ufak tefek bir futbolcu olan Oteo, şimdiden Arsenal'in ve Real Madrid'in dikkatini çekmeyi başarmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder