UA-36062800-1

26 Ekim 2012 Cuma

Kıbrıs'a Beraberliğe Gidilmez



Evet bir maça soldaki 11'le başlıyorsanız, beraberliğe razıyım, şansım elverir de duran toptan, karambolden, uzaktan şutla filan bir gol atarsam kazanayım demek istiyorsunuz demektir.

İlginçtir Bursa deplasmanında tercih edilen takım, uygulanmaya çalışan oyun anlayışı, Limassol deplasmanınkinden çok daha kazanmaya dönüktü.



        Limassol'un Bursa'da daha zor bir deplasman olup olmadığının takdirini sizlere bırakıyorum.

        Maça bu oyuncularla çıkan Fenerbahçe, topu ilk 15 dakika kendisinde tutmayı başardıysa da, Fenerbahçe'nin üzerine gelmeye niyeti olmadığını gören Rum ekibi, Fenerbahçe'nin herkesçe malum olan yumuşak karnından faydalanmaya karar verdi. Neden bu kadar rölanti oynarız, neye tedbir aldık anlamak mümkün değil.

        İlk 15 dakika sonrasında, defanstan çıkarken baskı yapan, kaptıkları toplarla kaleye hızlı inmeyi düşünen rakip,  Fenerbahçe kalesine gelmeye başladı. Son vuruşlardaki beceriksizlikleri ve gününde Volkan'ın da çabasıyla, ilk yarıda Fenerbahçe hemen hemen hiç bir işi doğru yapmamış olarak, soyunma odasına gitti.

       Fenerbahçe'de bilhassa orta alanı beğenmedim. Cris, Mehmet Topal ve Selçuk ne defanstan top alıp üçüncü bölgeye aktarmakta, ne de ileride ve geride dönen topları toplamakta iyi değildiler.Kuyt geldiği zamanki gücünde değil, o gücünde olmadığında da sahada olması değerli de değil.

      Meireles şu an bu takım için çok kritik bir oyuncu haline geldi, bunu onsuz çıktığımız son maçların hemen hepsinde rahatlıkla gözlemledik. Orta sahadaki diğer oyuncular atletizm konusunda fazlasıyla eksikler.. Takımın bu alanda etkili olan isimleri Caner ve Sow yetmiyor, daha hızlı ve akışkan bir oyun için Meireles şart.. Krasic de bu anlamda fayda sağlayabilir ancak hala hazırlanamadı.

     İkinci yarıya da ilk yarıdaki anlayışla başlayan Fenerbahçe, berabere kalsam da olur zihniyetini 60. dakikaya kadar devam ettirdi.

   Bu dakikadan sonra bir miktar Cristian'ın hareketlenmesi ön tarafa doğru çıkmaya başlaması, rakibin de yorulmaya başlaması, Fenerbahçe'nin rakip alana yerleşmesini beraberinde getirdi.

   Karşı kaleye gitmeye başlayan Fenerbahçe, kontrataklardan ciddi pozisyonlar da verdi, Volkan sağolsun izin vermedi. Hasan Ali'nin pozisyon almak konudunda ciddi hataları oldu. Neyse ki kazanılan kornerde geriden gelip iyi bir kafa vuran Egemen, Fenerbahçe'yi öne geçirdi. (1-0 Bu gol Egemen'in Fenerbahçe'deki ilk golü oldu.


     Golden sonra Krasic gibi bir oyuncu alınırsa, üzerine gelmek zorunda olan rakibe karşı daha rahat pozisyon bulunabilir diye düşünüyordum. Krasic oyuna girdi girmesine ama hala gücünü kazanamamış, ne adam geçebildi, ne de ver-kaç yapabildi. Kısa süre içinde sarışını hazırlamak gerekiyor.


   Tribünlerde de güzel görüntüler olurken, Fenerbahçe Uefa sıralamasındaki 12. yerini korumaya çalışan Türkiye için önemli bir galibiyet aldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder