UA-36062800-1

8 Ekim 2012 Pazartesi

Mönchengladbach Zaferi-Alex'siz İlk Maç


   Almanya'ya sıkıntılarla boğuşarak giden,bir haftadır Alex dışında bir şey konuşulmazken, üstüne üstlük Alex üzerinden hem Aykut Kocaman hem de Aziz Yıldırım yoğun bir linç kampanyasına maruz bırakılıyordu.Bu sağlıksız koşullarda futbolcuların Alex sorununun arkasına saklanabileceğinden ve baskının oyuna olumsuz yansıyacağından endişeliydim.Ancak   Fenerbahçe oyuna çok istekli ve yardımlaşmalı başladı. Bu sene belki de ilk defa F.Bahçeli futbolcuları hem de deplasmanda olmalarına rağmen rakibe önde basarak ve istekli şekilde pres yaparak oynarken izledik.

  Alex'in yokluğunda Aykut Kocaman sistemi de değiştirerek,ön bölgede Caner'i sola,Kuyt göbekte, Sow sağ çizgide başladı.
Caner çakılı oynarken Kuyt ile Sow sürekli yer değiştirdiler.
Yani F.Bahçe'de artık sistem 4-3-3 gibi gözüküyor,savunurken de 4-5-1 haline evriliyor.


   Orta sahayı Meireles, Mehmet Topal ve Cristian üçlüsüne veren Aykut Kocaman,bu direnç gücü yüksek, uzaktan şutlar da atabilen adamların yanında, hırslı ve dinamik Caner ile Mr Duracell Dirk Kuyt'ın baskı yapmakta bu 3'lüye eklenmesiyle, Borussia Mönchengladbach'ı daraltıyordu ki, bir duran top sonrasında De Jong'un kafa vuruşuyla beklenmedik anda 1-0 geriye düştü.

  
  İlk golden sonra Fenerbahçe oyunu bozulmadı, aksine daha da arzulu oynamaya başladı takım. 25. dakikada yayın az dışında kazanılan serbest vuruşta, topun başına geçen Cristian Baroni, hemen önüne pas atacakmış gibi yerleştirdiği Caner Erkin'e pası vermedi, harika vuruşunda top ağlara gitti..(1-1)

  Fenerbahçe'de geriden top çıkaramama sorunu yine kritik ataklara dönüşürken,40. dakikada Meireles'in uzaktan mütiş vurarak ağlara yolladığı top Fenerbahçe'yi rahatlattı.(2-1)
  
 71'de Hasan Ali'nin soldan kaçan Caner'e attığı pas, Caner'in tek hamlede ceza alanına yolladığı top ve Kuyt'un bitirişi muazzamdı.(3-1)    
 75'te günün yıldızlarından Caner'le bir gol daha bulan Fenerbahçe,79. dakikada Arango'nun getirdiği topu, şık bir şekilde ağlara yollayan Camargo'nun golüne engel olamadı ve maç (4-2 )Fenerbahçe üstünlüğüyle sona erdi.

  Fenerbahçe adına geriye düştüğünde bozulmamak bugüne dair önemli bir gelişmeydi.Caner 'i Meireles'i,Alex rolünde oynatılan ve geçmiş haftalardaki umarsızlığından sıyrılan Cristian'ı başta olmak üzere takımı beğendim. Tabii maçın kazanılması, başkanın ve hocanın üzerindeki baskıyı bir nebze adına hafifletecek.
   Maça Mönchengladbach'ın genç kalecisi Ter-Stegen'i takip etmeye gelen,Barcelona scout'u  Jordi Cruyf muhtemelen 59 ve 63. dakikalarda iki müthiş top çıkaran Volkan Demirel'i transfer listesine eklemiştir. Caner'i de takip etmeyi bir kenara not etmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder