UA-36062800-1

13 Aralık 2012 Perşembe

14 taraftara maç yasağı




Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray ile Beşiktaş RMK Marine arasında oynanan ancak çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan maçtan sonra gözaltına alınan 14 kişi, çıkarıldıkları Nöbetçi Mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Mahkeme, 14 kişi hakkında süresiz olarak maçlara giriş yasağı koydu. Taraftarlar ayrıca her hafta maçlardan önce polis merkezine giderek imza verecekler.

Tekerlekli Sandalye Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray ile Beşiktaş RMK Marine arasında Ahmet cömert spor salonunda yapılan maç sonrası yaşanan olaylardan sonra polis, güvenlik kamera görüntülerini izledi. Görüntüleri izleyen polis, ikisi çocuk 16 kişiyi gözaltına aldı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 16 kişiden 2 çocuk serbest bırakılırken, 14 kişi Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı Pircan Barut Emre’ye ifade veren şüpheliler, tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Savcı Emre ayrıca ‘Denetimli Serbestlik’ hükümlerinin uygulanmasını talep etti. Tutuklanma talebiyle Bakırköy Nöbetçi 31’inci Asliye Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen 14 taraftar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme, 14 taraftarı “Sporda Şiddeti Önleme Yasası" kapsamında süresiz olarak maçlara girmekten men ederken, her maç öncesi de karakola giderek imza vermelerine karar verdi.



Gözaltına alınan arkadaşlarını adliye dışında bekleyen Beşiktaş ve Galatasaray taraftarları arkadaşlarının serbest kalmasını tezahüratlarla kutladı. Beşiktaş taraftarları serbest bırakılan arkadaşlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda polis, iki taraftar grubu gerginlik yaşanmaması için adliye çevresinde güvenlik önlemi aldı.

Duruşma sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan taraftarların avukatı Mustafa Kemal Yılmaz, iki takımın 14 ayrı branşta mücadele ettiğini ve hemen hergün müsabaka olduğunu belirterek taraftarların hergün imza vermeye gitmek zorunda kalacağını söyledi. Yılmaz bu nedenle men kararının kaldırılması için itirazda bulunacaklarını da belirtti.


Kaynak DHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder