UA-36062800-1

28 Aralık 2012 Cuma

Dado Prso


         Bir zamanlar onu beğenip, almaya çalışan takımlarımız olmuştu, zaman çabuk geçiyor!

       HNK Hajduk Split takımında profesyonel olan Prso,  NK Pazinka takımına transfer oldu. Sonrasında ise Fransa'nın FC Rouen takımına giden Pršo, oradan da Étoile Fréjus Saint-Raphaël takımına transfer oldu. Pršo'nun AS Monaco FC'ye transferi, hayatının dönüm noktası olacaktı ama ilk senesinde kendini pek gösteremeyince 1997 yılında AC Ajaccio takımına kiralık gönderildi. Ajaccio'da iki sene kiralık oynayan Pršo, tekrar AS Monaco FC'ye geri döndü. Kendini ancak 2002-2003 senesinde göstermeyi başardı O dönem Beşiktaş da onu transfer etmek istemişti, ancak bir 2004'te tekrar denediyse de alamadı!

. 2003-2004 sezonunda, Fernando Morientes, Jérôme Rothen ve Ludovic Giuly ile birlikte Ligue 1'de ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde harika oynamıştır ve harika işler yapmıştır. 2004 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde Monaco'nun kadrosunda yer almıştır. 2004-2005 sezonunda ise Glasgow Rangers takımına transfer olmuştur. Orada da kendini göstermeyi başaran Pršo, 2006-2007 sezonunda futbolu bıraktığını açıklamıştır.

        Prso sık sık sol açık gibi oynatılmasına rağmen, güçlü fiziğini sahanın her alanında iyi kullanıyordu, onun dışında pek bir numarası yoktu! Bir  Şampiyonlar Ligi maçında Deportivo'ya attığı 4 gol ve birden bire ortaya çıkan bu adamın, heavy metal gitaristine benzer görünüşü şöhretine ciddi katkı sağlamıştı .

Kaynak wikipedia/tr
             Radikal Gazetesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder