UA-36062800-1

14 Aralık 2012 Cuma

Fenerbahçe-Göztepe Maçına Dair


        Maçtan saatler önce Kadıköy'deydim. Göztepeliler oldukça kalabalık gruplar halinde gelmişler, rıhtımda ve Barlar Sokağı civarında, marşlarını söylüyor biralarını içiyorlardı. Herhangi bir taşkınlıkları filan yok gibiydi, bir kaçıyla muhabbet ettik. Tek tük gaza gelen genç çocuklar onlara sataştılarsa da, onlar alttan alıyorlar, biz de gerginliğin büyümesine izin vermiyorduk. Nasıl olmuşsa; saatler sonra, stada gelen Fenerbahçe Otobüsü'nü taşlayanlar olmuş. Bizim genel olarak Göztepeliler ile bir husumetimiz yok, onlara ciddi bir müdahale de olmamışken böyle birşey yapmaları mantıklı değil! İster istemez Kayseri'de de Kayserisporlular'ın arasına karışıp Fenerbahçe otobüsünü taşlayan Trabzonsporlular geliyor ki , taş atanlara Göztepeliler'den tepki geldiğini de herkes görmüş.

        Bu insanları aylarca doldurup, bir camianın üzerine salanların vebali boynunadır.




         Maça dönersek Pendikspor ve Mönschengladbach maçlarında yaptığı gibi tüm takımı değiştirmek yerine, birkaç tecrübeli oyuncuyu oynatmayı seçen Kocaman'ın tercihleri; Hasan Ali,Kuyt,Raul Meireles oldu.


          Fenerbahçe Tribünleri'nde yer yer boşluklar da olsa Okul Açık ve Migros Tribünleri, deplasmanda oldukça coşkulu olan Göztepeliler'in yanında sönük kalmamak adına güzel şovlar gerçekleştirdi. Göztepeliler ise deplasman tribünü nasıl olur herkese gösterirken, her fırsatta kontra yaptılar.

    Aziz Yıldırım'ın Mirsad'ın himayesine verdiği Milos Krasic, dün sahadaydı, oyuna sol tarafta başladı, istekliydi, zaman zaman yeteneklerinden esintiler de sundu. Ancak hala yeterince güçlü değil! Maçta bir de gol atan Krasic, Fenerbahçe formasıyla  ilk golünü atmış oldu. Stoch girdikten sonra sağa geçen, Krasic'in takıma entegrasyonunun ne kadar önemli olduğunu herkes biliyor. Totem çalışmamızı da daha önce burada yayınlamıştık! tık 
                                                                                                                                           Pendikspor maçında bencil ve basitlikten uzak oyunuyla, eleştirdiğimiz Sezer Öztürk, basit oynayınca takıma çok katkı verdi, üzerine 2 de gol attı.

      Gecenin bir diğer ilk golünü atanı da Fenerbahçe'nin 17 yaşındaki yıldız adayı oyuncusu Recep Niyaz'dı.
      Hızı, topa olan hakimiyeti, çabukluğu ve oyun zekası daha şimdiden dikkat çeken Recep Niyaz, Fenerbahçeliler'in fiziksel eksikliklerini bir an önce giderip, takıma yerleşmesini 4 gözle bekledikleri bir oyuncu.

      Bu sezon bu yaştaki bir oyuncuya verilebilecek maksimum süreyi almaya da başladı . Hiç şüphesiz ki özel güçlenme çalışmaları kadar, profesyonel oyuncularla daha fazla oynaması da , dayanıklılığını artırmasına büyük katkı sağlayacak!

        Yetenekleri kadar efendiliği ile de dikkat çeken Recep Niyaz golü atar atmaz, kendisine güvenip sahaya süren Aykut Kocaman'a koşarak sarıldı! Hoca için de emek verdiği, şans verdiği oyuncunun gelişimini izlemek,eminim büyük zevk oluyordur.
     
        Mehmet Topuz, Selçuk, Orhan Şam,Serdar Kesimal, Egemen,Salih Uçan gibi daha az oynayan oyuncuların da, maç ritmi yakalamaları açısından önemli olan maçı Fenerbahçe 4-0 kazanırken, artık gözler Arena'daki Galatasaray karşılaşmasına çevrildi.Tribünlerin de aklı büyük oranda derbideydi! Bkz aşağıda!
Şevket Çoruh-Göztepe Maçı-Derbi Mesajı

                                                             


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder