UA-36062800-1

2 Kasım 2012 Cuma

İngiltere'de Irkçılık Tartışmaları Bitmiyor


        Lig Kupası'nda sahasında Manchester United'ı ağırlayan Chelsea, uzatmalara giden karşılaşmada rakibini 5-4 mağlup etmişti. Zorlu karşılaşmanın ardından, bir taraftarın United'lı oyuncu Danny Welbeck'e ırkçı hareketlerde bulunması ve maymun taklidi yapması, İngiliz basınını yine karıştırdı.

       Konu hakkında bir açıklama yapan Chelsea yönetimi, "Manchester United maçında bir taraftarın karıştığı soruşturma halen devam etmekte. Kulüp şu an elindeki tüm görüntüleri inceliyor. Görüntüler istenildiği takdirde de ilgili kurumlarla paylaşılabilir." ifadelerine yer verildi.

  
      Premier Lig hakemlerinden Warnock, meslektaşı Clattenburg'a sahip çıktı. Clattenburg'un Juan Mata'ya ve John Obi Mikel'e uygunsuz sözler sarf ettiği iddia edilmişti. Chelsea'nin iddialarını kanıtlayamadığı takdirde, itibarının büyük zarar göreceğini belirtip, iddialara inanmadığını ifade etti. Warnock ayrıca "Elbette maçta hatalı kararlar oldu. Örneğin Torres'in kırmızı kartı yanlış. Fakat Chelsea'nin maç sonunda yaptığı hata daha büyük, resmen Clattenburg'u asmak istiyorlar'' dedi.


     Bugün de Alex Ferguson Clattenburg lehine tavır göstermiş. BBC Sport'a konuşan Sir '' 15 yıldır bana bir hakemin ırkçı davrandığını söyleyen tek bir oyuncum bile olmadı, Clattenburg'un da böyle bir şey yaptığını sanmıyorum'' diye konuşmuş.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder