UA-36062800-1

12 Kasım 2012 Pazartesi

Cuper değil Fener kazandı!

        AEL maçının yorgunluğundan olacak Fenerbahçe ilk 10 dakika durgun ve tutuktu...Ordu ilk on dakikada baskılı görünürken, 11. dakikada, Sow yakaladığı pozisyonu ağlara yollayınca Fenerbahçe rahatlamaya başladı... 
       
      Golü atan Sow her maç üzerine koyuyor. Adam eksiltip attığı goller gerçekten müthiş. Kısa mesafede bir anda hızlanıyor, iki ayağını da mükemmel kullanıyor. Topu harika bir şekilde çekti, iki adamın arasından süzüldü. Ah bir de sakat olmasaydı!

     
     
      Orta saha öndeki Kuyt-Sow-Stoch(Caner) 3lüsünün yarısı kadar bile dinamik değil, bu da pozisyon zenginliği açısından kısırlaştırıyor takımı.. Meireles dinamik olsa da çok üretken değil. Topal ve Meireles'in yanına topu alıp dik oynayabilen, mesafe kateden bir oyuncu almak gerekiyor. Sağ tarafta Kuyt pas alışverişi açısından aksarken, güç açısından sakatlık öncesi seviyesine yaklaşmaya başladı . Diğer tarafta H. Ali iyiydi,Stoch saman alevi gibi olduğundan, Hasan'la uyumlu olmadığından çok etkili olamadı sol taraf.. Stoch 36 ve 42'de yakaladığı iki önemli pozisyonun en azından birini gole dönüştürürse iyi olacaktı..Hoca Stoch'u kazanmaya kararlı görünüyor, dün de onu tercih etti. Dün gece de izlediğim iyi oyunlarından birini sergiledi. Hala kolay düşüyor, yine de kuvvet ve pozisyon alma açısından daha önceki performanslarından daha iyiydi. Yine de yeterli değil.

      Karşılaşmanın ilk yarısında üstün olan taraf Fenerbahçe'ydi, sahanın ve topun kontrolü Fenerbahçe'deydi...

      İkinci yarıya da Fenerbahçe baskılı başladı. İlk bölümde Sow ve Baroni ile iki net pozisyon değerlendirilemedi... Bu pozisyonların biri gol olsaydı maç erkenden kopacaktı.

     
      Hoca Stoch'u kazanmaya kararlı görünüyor,dün de onu tercih etti. Dün gece de izlediğim iyi oyunlarından birini sergiledi. Hala kolay düşüyor, yine de kuvvet ve pozisyon alma açısından daha önceki performanslarından daha iyiydi. Yine de yeterli değil.

      Krasic kadroda değildi, izlediğimiz maçlarından da rahatlıkla söyleyebilirim ki doğru karar bu. Kuvvet açısından olması gerektiğinin çok gerisinde.. Muhtemelen extra kuvvet çalışmalarını sürdürüyor ve ligin ikinci yarısında hazır olacak. Kendine gelmiş bir Krasic bize rakip kaleye hızla gitme konusunda, çok ciddi bir opsiyon olacak.

      İkinci devrede top fazla sıkıştı .Fakat yine de net pozisyonların içindeydiler. Örneğin dakika 64... İlk golün atan Sow ona yakışmayan bir vuruşla 5 metreden topu havaya dikerken, bunu yorgunluğuna verdim. Perşembe de dün de çok fazla koştu, yanlız olduğundan da rakip defansın nefesi sürekli üzerindeydi.

      Sezer ve Caner değişiklikleri Fenerbahçe'yi tekrar canlandırdı... 83'de Baroni'nin topu direğe çarptı, keşke topu alır almaz topu vermesi gereken yere verseydi..


     Bu pozisyondan sonra, Sezer harika bir vuruşla golünü attı... Golü attıktan sonra tüm yedek kulübesi havaya zıplarken, Volkan dahil herkes ona koştu. Oyuncuların bu kadar sevinmeleri, takımda ne kadar sevilen bir oyuncu olduğunun da göstergesi.. Sezer Öztürk'ü birçoğumuz U18 milli takımından beri biliyoruz.. Leverkusen forması giyiyordu ve çok gelecek vaat eden bir oyuncu konumundaydı.. Aykut Hoca'yı da tanıyoruz, idmanlarda iyi durumda ki oynatıyor.. Maç sonrasında oyuncularına tavsiye olarak antrenman performanslarını yükseltmelerini vermesi de bunu destekliyor.

      


       Fenerbahçe maç boyu uzaktan bolca şut attı. Bu da bir sürü şutör oyuncusu olan bir takım çok mantıklı bir tercih. Orta saha üretken değil, hele hele de Cristian gününde değilken..Ama hepsi iyi şut atan oyuncular.. Ve kaleye top yollamassan gol de atamazsın sonuçta. Bu şutlardan daha fazla gol çıkabilir ve maç daha farklı bitebilirdi.

      Son bölümde yorulan Sow'un yerine Selçuk girerken, bu hamlenin alemi yoktu. Ben Selçuk düşmanlarından değilim, ama Selçuk bu takımda Mehmet Topal'ın alternatifi başka birinin değil.

     Hafta içerisinde Fenerbahçe'yi yenecekleri konusunda açıklamalar yapan Hector Cuper'e de selam edelim.

     Uzatma dakikalarında yine gol yemek konsantrasyon düşüşü göstergesi, savunma oyuncuları başta olmak üzere daha dikkatli olunmalı.  
Caner Erkin yeni örgülü saçlarıyla!
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder