UA-36062800-1

23 Kasım 2012 Cuma

Zlatan Bekirovic


          F.Bahçe maç boyu tempoyu düşük tutarak ve çok pas yapma stratejisiyle maça başladı. Özellikle de ilk bölümde, iyi organize oldu ve çok iyi pas yaptı. Savunmada topun arkasına geçince Bekir de iyi oynadı, Yobo da iyi mücadele etti, savunmaya da varlığıyla yine sakinlik kattı. Mehmet Topal ve Meireles pek etkili olamadılar, ama savunma anlamında iyi yer tuttular. Sow bile top rakipteyken orta alana yardıma geliyordu.
Bu yapıda hücumdaki iki koz, ya savunma arkasına atılacak toplar ya da duran toplar oluyordu.

         İlk 20 dakika Sow, Cristian ve Caner ile savunma arkasına kaçan Fenerbahçe kalesinde ilk tehlikeyi de 23. dakikada Barton ile verkaç yaparak, ceza sahasına giren Ayew'le gördü. Allahtan Ayew topu havaya dikerek, başlangıç stratejisini erkenden yerle bir etmelerini sağlayamadı
..

Bekir Rövaşata
         Kuyt iyi mücadele etti ama hücumda etkili değildi. Caner çok iyiydi. Oyun sıkıştığında defans önünde top çıkarmak için sorumluluk bile aldı. Mehmet Topal ve Raul Meireles öne fazla çıkmazken, Cristian da ilk bölümde yaptığı ceza sahası koşularında aradığı topları alamayınca küstü biraz sanki.. Savunma anlamında ise, Topal ve Meireles'in orta alanı kalabalıklaştırmasına ciddi katkı sağladı. Bekir'in klasik Fenerbahçe korner organizasyonu sonucunda vurduğu rövaşata, Sow, Zlatan İbrahimovic ve Mexes'e selam gibiydi. İlk yarı da bu golle 0-1 Fenerbahçe üstünlüğüyle sonlandı.

         İkinci yarıda da yapılan etkili takım savunması Marsilya'ya geçit vermedi,Valbuena ve Gignac'ı da arayan rakip karşısında, Hasan Ali ve Gökhan Gönül' ün iyi kademeler yapmaları ve rakip kanat oyuncularına geçit vermemeleri, Yobo ve Bekir'in geniş alan bırakılmayınca rahat oynamaları. İlk devrede oyunu yönlendiren takım ipleri Marsilya'nın eline bıraktı, deplasmanda önde olan bir takım da bunu yapar zaten. Maçta 2. yarıda gol olmayınca, Fenerbahçe gruptan lider çıkmayı garantilemiş oldu. Böylece sonraki tura seribaşı katılma hakkını da kazandı.

İzlemeyenler için Bekir'in golü aşağıda





 İstatistik Tablo MatchStudy

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder