UA-36062800-1

4 Ocak 2013 Cuma

Pato Corinthians'ta

         Son yıllarda Brezilya'da futbol ekonomisinin hızla büyüdüğünü gözlemliyoruz! Eskiden yaşlanmış yıldızlarının geriye döndüğü, genç yeteneklerin de hemen Avrupa'ya kaptırıldığı bir lig konumunda idi Brezilya Ligi.

         Şimdilerde bu durum değişmiş gibi görünüyor, artık Avrupa'da hala belli bir piyasası olan oyuncular, ülkelerine dönebiliyorlar! Neymar ve Ganso gibi süper yetenekler erkenden satılmayabiliyor!

      Bu transfer döngüsündeki değişimin son temsilcisi Alexandre Pato!

      Corinthians Kulübü , Pato için Ac Milan'a 15 milyon Euro ödemeyi kabul etmiş, Pato da önerdikleri kontratı onaylamış!

       18 yaşında geldiği Milan'a bir süperstar adayı olarak gelmişti, potansiyelinin tamamını ortaya koyamadı, koyacak olduğunda da sıkça sakatlandı, son yıl içerisinde de 16 sakatlık yaşadığı söyleniyor!
Alexander Pato Corinthians

       Ac Milan Kulübü de son dönemde yaptığı , büyük bedelli oyuncu satışlarından kasasına ciddi miktarda para koydu! Artık eskisi kadar yaşlı futbolcusu bulunmayan kulüp, oyuncu satışlarından elde edilen paralarla nasıl bir yatırım yapacak merak konusu.. 

       Alexandre Pato için de durum şu gibi görünüyor. Düzenli oynayabilecek kadar sağlıklı olacak, 2014 Dünya Kupası'nda kadroda kendine yer bulacak, birşeyler gösterecek! Bu durumda 2-3 yıl içinde, Avrupa'ya tekrar ciddi rakamlarla bir transfer gerçekleştirebilir. Benim beğendiğim bir oyuncu, umutla bekleyeceğim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder