UA-36062800-1

14 Ocak 2013 Pazartesi

Rahat Uyu Lefter!


       Kaşla göz arasında bir yıl geçmiş büyük usta Lefter Küçükandonyadis'i kaybetmemizin üzerinden! Türk futbolu ve Fenerbahçe'nin efsanevi oyuncusu Lefter Küçükandonyadis, ölümünün 1. yıldönümünde anıldı. Törene Fenerbahçeli taraftarlar, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Ali Koç ve yöneticilerden Talat Yılmaz katıldı.

   Adalar Belediyesi, Adalar Vakfı ve 1907 Üniversiteli Fenerbahçeliler Derneği'nin organizasyonuyla Kabataş, Kadıköy ve Bostancı'da toplanan Fenerbahçeli taraftarlar sabah erken saatlerde Büyükada'ya geldi. Aya Dimitri Kilisesi'nde yapılan töreni en önden takip eden başkan Aziz Yıldırım ve eski yönetici Ali Koç, daha sonra Lefter Küçükandonyadis'in mezarını ziyaret etti.





          Geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe taraftar gruplarından ''Sol Açık'' girişimi ile, Lefter Küçükandonyadis anısına, taraftarların bağışladıkları kitaplardan oluşan  Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesine bağlı Mahmut köyündeki okula yapılan  kütüphane, efsane golcünün vefatının birinci yıl dönümünde düzenlenen törenle hizmete girdi.

-‘‘Projeyle Lefter ile kitabı, yani iki değeri birleştirdik”-
Sol Açık taraftar grubunun sözcüsü Sevgi İlgezdi de efsane futbolcu Lefter’in, Fenerbahçe taraftarı için çok önemli olduğunu bildirdi.

Mahmut Köyü İlkokulu öğretmenlerinden gelen bir elektronik posta üzerine Lefter’in anısına bir kütüphane kurma düşüncelerinin gerçekleştiğini anlatan İlgezdi, ”Kitap toplama kampanyası başlattık. Kütüphaneyi Lefter’in ölüm yıl dönümüne yetiştirmek için yoğun şekilde çalıştık. Yaklaşık 2 bin kitap topladık. Türkiye’nin her tarafından Fenerbahçeliler, kırtasiye malzemesinden kitaba, gönüllerince katkıda bulundu. Projeyle Lefter ile kitabı, yani iki değeri birleştirdik” dedi. 

Taraftar grubu üyesi Galip Dağaşan ise Lefter’in anısına kütüphane oluşturmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.

-”Yazdı kalem, doldu defter, çocukların okuyor Lefter”-
Grubunun 12 yaşındaki üyesi Çayan Mutlu da kitapları, Mahmut Köyü İlkokulu’ndaki yaşıtlarıyla paylaşmak için Lefter Kütüphanesi’ni kurduklarını vurguladı.

Fenerbahçeli taraftarlar, Galatasaray Kulübü taraftarı okul müdürü Cengiz Sarıkoç’a da Lefter Küçükandonyadis’i anlatan bir kitap hediye etti. 

Açılışın ardından taraftarlar, okul bahçesinde sarı-lacivert meşaleler yakıp ”İşte kalem, işte defter, çocukların okuyor Lefter”, ”Yazdı kalem, doldu defter, çocukların okuyor Lefter” tezahüratları yaptı. 

Aşağıda efsanenin muhtelif kaynaklardan topladığım fotoğrafları yer alıyor!













İslam Çupi sorar : “Formanı sırtına,pabuçlarını ayaklarına geçirdiğinde ilk hissettiğin şey neydi?”İ
Lefter yanıtlar : “Kazanmak..Fenerbahçe taraftarını mesut etmek..”
İslam Çupi sorar :” Öf be! Yeter artık bu forma benim sırtımı sıktı” dediğin bir an oldu mu?
Lefter : “Ben Fenerbahçe formasın sırtımda değil,başımda taşıdım.Ben,Fenerbahçe formasını her zaman “Tanrı uzun ömürler versin” aşkı ve anlayışı içinde giydim.”






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder