UA-36062800-1

4 Şubat 2013 Pazartesi

Zeman'ı Kızdırmışlar


              Roma'nın teknik patronu Zdenek Zeman'a görevden alındığı haberini Sms ile bildirdiği söyleniyor. Zeman yüzüne söylenmediği için kızgın olduğunu söylemiş. Sevgilisinin smsle ayrıldığı insanların ruh hallerine benzer bir durum olsa gerek!

         Zeman'lı Roma lige fırtına gibi girdikten sonra, düşüşe geçti ve 8. sıraya kadar geriledi. 1997-1999 yılları arasında da Roma'yı çalıştırmış olan Zdenek Zeman, iflah olmaz bir 4-3-3 tutkunudur.



         Bir dönem(1999-2000 sezonu Rıdvan'ın istifasından sonra) Fenerbahçe'de de görev yapmış olan Zeman, enteresan bir antrenördür. Oyuncuların fiziksel ve atletik yeteneklerini mümkün olan en üst seviyelerine çekmeye çalışmıştı. Bu konuda ciddi başarı gösterdiğini söylesek de, o dönemki Türk futbolu için yüksek sayılabilecek bir eşik değer belirleyip, her futbolcunun antreman performansını bu seviyeye çekmesini beklemişti. Muhtemelen de başarısızlığındaki en büyük etken de, futbolcuların bu antrenman temposundan kurtulmak istemeleriydi. Zeman'ın Pendikspor faciasının aktörlerinden biri olduğunu da hatırlatalım.

         Sergen den defansif, Mustafa Doğan'dan ofansif beceri beklemek pek gerçekçi değildi, Zdenek Zeman hakkında Sergen Yalçın'ın ''Antrenmanların tamamı atlama-zıplama gibi çalışmalardan oluşuyordu  Çevremdekilere biz olimpiyatlara mı hazırlanıyoruz?'' demiştim diye bir açıklaması olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder