UA-36062800-1

14 Şubat 2013 Perşembe

De Gea Real Madrid'in Kabusu Oldu!

       
         Ligde lider Barcelona'nın çok gerisine düşen Real Madrid ve Mourinho için, bu sezon en ciddi hedef Şampiyonlar Ligi

         Manchester ise ligde lider ve şu anda liderliğini tehdit eden bir rakip yok, dolayısıyla maç öncesi bu onlara ciddi bir rahatlık katıyordu Bunu Sir Alex Ferguson'ın açıklamalarından da biliyoruz!

         Bu durum gereği sahasında oynayan Madrid mutlak kazanmayı, Fergie'nin Manchester'ı da bekleyerek vurmayı düşündü Topun arkasına geçip hızlı bir şekilde arkaya sarkarak goller bulmayı hedeflediler Ani ataklarda gol bulmak için de 2 forvet Rooney ve Welbeck'i kenarlara, Van Persie'yi en uca, arkasına da , sezon başında Dortmund'tan gelen Shinji Kagawa'yı yerleştirdi!

        Mourinho solda Coentrao ile Ronaldo'yu, sağda savunma yönü gelişmiş olan Arbeloa ile savunma yapmayan ters ayaklı Di Maria'yı tercih etti! Tek forvet Benzema olurken, hemen arkasında pas organizasyonunu sağlamak için Mesut Özil vardı

        Ferguson'ın kontratak oynayacağını tahmin eden Mourinho , elbette önlemini almıştı! Orta alandaki Khedira ve Xabi Alonso rakibe hemen hemen hiç boş alan bırakmazken, hızlı Welbeck'i karşılamak için genç Varane, Pepe'nin yerine sahadaydı

        Mourinho'nun takımı rakibe ön alanda basarken, buna Ferguson'ın orta sahayı hızlı geçmeye çalışıp, uzun oynadığı için, dönen topları rahat alan rakibi, baskıya davet eden oyun anlayışı da yardımcı oluyordu.

        Real Madrid maça kısa paslarla rakip kaleye gitmeye çalışarak başlarken, aralarında hep uyumlu bir pas trafiği olan Mesut-Cristiano ikilisine güveniyordu. Ronaldo'nun kulvarını kapatmak için, defansif sağ iç gibi görevlendirilen Phil Jones, rakibini adım adım takip ediyordu. Phil Jones Tottenham maçında da, Gareth Bale karşısında aynı görevle sahadaydı. Ferguson Bale karşısındaki performansından memnun kalmış demek ki!

       Real ilk 20 dakikada pozisyonlar bulsa da, golü kontratağa yeteri kadar etkili çıkamadığı için, gol şansı duran toplara kalan Manchester buldu! 20'inci dakikada atılan kornerde iyi sıçrayan Danny Welbeck , kafayla topu Real Madrid ağlarına yolladı. (0-1)

       Yediği golden sonra Mesut Özil ve Ronaldo ile tehlikeli ataklar gerçekleştiren ev sahibi, golü de 30'uncu dakikada, Di Maria'nın ortasına inanılmaz sıçrayan, Ronaldo'nun kafasıyla buldu. (1-1) Adeta havada duran Ronaldo, akıllara elbette Hakan Şükür'ü getiriyordu.


       Golden sonra da gölgesi Phil Jones'tan sık sık kurtulan, Cristiano Ronaldo pozisyonlara girmeye devam etti. Sağda da Di Maria etkili çalımları ve seri oyunuyla Patrice Evra'yı bir hayli yıpratıyordu. Hatta bir pozisyonda slalom çalımlarla girdiği ceza alanında itilerek düşürüldü, ancak hakem nedense penaltıyı çalmadı..

      Rooney sağ açıkta oynamayı net bir şekilde yadırgarken, pozisyonlarda etkin olamadığı gibi, sol bek Coentrao'nun da Ronaldo'ya olan desteğine cevap vermeyerek, defansif sorunlara da neden oldu.

      Diğer kanatta Welbeck süratiyle Arbeloa'yı oldukça zorluyor, ancak Varane kulvarı kapatmak için Arbeloa'ya çok ciddi destek sağlıyordu.

     İlk yarı bu şekilde sona erdi.(1-1)

     İkinci yarıya da ilk yarıya benzer şekilde başlayan Real Madrid, bir türlü De Gea engelini aşamıyordu. İnanılmaz toplar çıkaran De Gea, bir pozisyonda da ayağıyla uçarak topu çıkarınca herkesi şaşkına çevirdi.

      70'lerde Van Persie ile bir şutu direkten dönen Manu'da, yine Van Persie'nin bir vuruşunu Xabi Alonso çizgiden çıkarınca onlar da golü bulamıyorlardı.

      Real Madrid'de Karim Benzema performansını sergileyemezken, yerine giren Gonzalo Higuain de gol yollarında ilaç olamadı.

      Ronaldo harika oynayıp, gol atmak için elinden geleni yaptı. Bugün De Gea'ya daha fazla gol atmak mümkün değildi. İngiltere'de sıkça eleştirilen De Gea, kendisini beğendiği bilinen Mourinho'yu yine etkiledi. Hazır Casillas'ı kafaya takmışken onu alabilseydi kesinlikle alırdı.

      Unutmadan son bölümde maça dahil olan Ryan Giggs; Raul , Paolo Maldini, Seedorf ve Cristiano Ronaldo'dan sonra, Şampiyonlar Ligi'nde 150. maça çıkan beşinci oyuncu olma onurunu yaşadı.

      Maç sonunda Mourinho ''Rakip her zamanki oyununun dışında bir anlayışla sahadaydı. Oyunu yavaşlattılar, gol için tek planları duran toplar ve kontrataklardı. Ama savunmayı iyi yaptılar!'' dedi.

      Ferguson ise ''İlk yarı performansımız korkunçtu. Soyunma odasından döndükten sonra biraz toparlandıksa da, ceza alanımızda çok fazla topla oynadılar. Bu hiç sağlıklı değil, pek izlenesi de değil'' diye konuştu.

      Şimdi Real Madrid karşısında Manu daha şanslı görünüyorsa da, ben Mourinho'lu Real Madrid'in turu Old Traford'da da geçebileceğini düşünüyorum. Günün yıldızı De Gea, her zaman bu kadar iyi oynayacak değil ya?

https://twitter.com/Oguzarpsatknsn

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder