UA-36062800-1

13 Şubat 2013 Çarşamba

İlk Raund PSG'nin Oldu

          Şampiyonlar Ligi son 16 turunun açılış gününde Paris Saint-Germain, Mestella'da Valencia’ya konuk oldu. Yeni transfer Beckham'ın da tribünde olduğu maçta, Paris temsilcisi son dakikada gol yiyip, yediği kırmızı kartla rövanşta oynayamayacak olan İbrahimovic'i kaybetse de avantajla dönmüş oldu.

         İlk dakikalarda, devre arasında 40 milyon euro karşılığında alınan Lucas Moura'nın şutu direkten dönse de, ön alanda oynamaya çalışan Valencia, bekleyip kontra kovalayan da Psg idi İbra'nın alıp kanatlara yaydığı toplar Valencia'yı zorluyordu.

Lucas Moura

        10. dakikada konuk ekip aradığı golü buldu. Bir diğer Arjantinli Pastore'yle yaptığı ver-kaç sonrasında Lavezzi, Guaita'yı mağlup etti. Valencia Banega ve Guardado ile etkili olmaya çalışsa da ataklar cılızdı. 


Lavezzi
        Gol sonrası  PSG’de, özellikle Lucas Moura devşirme sol bek Andres Guardado'yu haşat etti. Guardado'nun sol bek performansı Caner Erkin'e benziyor, benim burada ne işim var der gibi sürekli.

        Yine de Valencia iki net pozisyonu değerlendiremedi  Soldado çok uzaklardan, önde gördüğü Sirigu'yu avlamayı denedi, ama topa felaket vurdu.


        Lucas’ın 43. dakikada sağdan taşıdığı topu penaltı noktasına çevirmesiyle topla buluşan Pastore, vuruşla farkı ikiye çıkarttı. Lucas ilk şampiyonlar ligi maçında 52 dk sahada kaldı ve şimdiden büyük işler yapacağını gösterdi.

        İlk yarı 2-0 Paris ekibinin üstünlüğü ile geçilirken, Valencia teknik direktörü Ernesto Valverde 2. yarıya iki oyuncu değişikliği ile başladı. Jonas’ın yerine Valdez’i, Banega yerine Sergio Canales’i sokan Valencia, büyük gol umudu Soldado ile pozisyonlar yakalasa da değerlendiremedi. Valencia'da benim dikkatimi çeken ise, yaz transfer döneminde Fenerbahçe'nin isteyip alamadığı Tino Costa'nın duran top becerisi ve pas kalitesi oldu. Alınsa büyük iş olacaktı.


        Psg etkili kontrataklarla ikinci yarıda da ciddi pozisyonlar yakaladı  Özellikle Lavezzi ile iki, İbrahimovic'le bir tane çok ciddi gol pozisyonu yakaladılarsa da, ilk yarıda yediği gollerin etkisinde kalmayan Guaita gollere engel oldu!

        Karşılaşmanın son dakikasında Valencia tur umudunu getirecek golü buldu. Tino Costa'nın serbest vuruşunda Adil Rami, arka direkte dokundu ve fileleri havalandırdı. 


         Golden sonra bir pozisyonda topu kaptıran Zlatan Ibrahimovic, rakibin ayağına anlamsız bir şekilde müdahale ederek, gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. İsveçli golcü 6 Mart’taki rövanş maçında takımını yanlız bırakacak. Böyle muazzam bir futbolcu dakika 90+2 iken kendini neden attırır anlamak mümkün değil!


     Maç 2-1 PSG üstünlüğü ile sonuçlanırken, Valencia son dakikada bulduğu golle ve rakibin İbrahimovic'i yitirmesiyle tur umudunu korumuş oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder