UA-36062800-1

25 Şubat 2013 Pazartesi

Kara Deryalarda Bir Fenersin!

       
        Fenerbahçe'de ilk onbiri beğendim. Takımı zor duruma düşürmüş Meireles dışında, hafta içi kupa maçı da olduğu düşünülerek iyi bir onbir seçilmiş! Aslında Meireles tercihi de şampiyonluk yarışında ihtiyaç duyulacak bir oyuncuyu kazanma gerekliliği bakımından anlaşılır.

        Stoch'un 11 de olması elbett ki sürpriz, ben olsam oynatmazdım sanırım. Ancak hocaya kamuoyu ve bir kısım taraftardan bu adamı kazan baskısı var. Aykut Kocaman da deniyor, hani olmaz ya olsa da birkaç maç futbol oynarsa satıp kurtuluruz bu gereksizden' diyor. Öyle diyor olmalı!

       Sow Bate maçı öncesi bir sakatlık geçirmişti. Maça yetişmesi beklenmezken 1 gün idman yapıp maça çıktı. Kendisi de maçtan önce yoğun maç temposundan etkilendiğini, maça yetecek kadar fit duruma gelemediğini söyledi.


      Maça golcüsü Kalu Uche'nin penaktı golüyle başlayan Kasımpaşa, o dakikadan sonra futbol oynamayı hiç düşünmedi. Golden hemen sonra,'Andres Isacksson bir Kadıköy klasiği olan 'topu oyuna sokmamakta direnen kaleciler' kervanına katıldı.

      Diğer oyuncular da top Fenerbahçe'deyken topla karışık faullü oynayıp, top kendileriyken de sürekli yere düşüp yerden kalkmadılar. Bu beni hem sinirlendirdi, hem de daha maçın başında Fenerbahçe'nin kazanacağını düşündürdü.

      İlk yarı Kuyt,Hasan Ali,Gökhan Kuyt ikilisiyle sürekli kanatlardan zorlayan Fenerbahçe, topu Webo'yla buluşturamadıkları gibi, seken topları da arka direkte Ne Stoch ne de Kuyt bitirebildiler.

      Stoch zaten oralara girmez, ikiye bir yapmaz, top kapmaz, pas almaz, pat atmaz, topu sağa çeker şut atar! Artık bunu görmeyenimiz yoktur sanıyorum. Gerçi kanat değiştirdiği bir ara sağdan güzel bir orta yaptı bugün. 'Eşeği öldürelim hakkını verelim'.

      Fenerbahçe Emre, Mehmet Topal ve Meireles'le ceza sahası dışından birkaç kez yokladıysa da çerçeveyi bulamadı.

      İdeal orta saha üçlümün bu olduğunu, daha önce de söyledim. Meireles tam olarak güçlü görünmese de, istekli ve aklı başında bir görüntü verdi. Umarım mental sorununu kalıcı olarak çözmüştür ve üzerine koyarak devam edecektir. Soyunma odasına 1-0 Kasımpaşa üstünlüğüyle gidildi.

       İkinci yarıda ilk ciddi pozisyonu Kasımpaşa buldu ancak atamadılar. Peşinden bir pozisyon daha bulan Kasımpaşa'nın mutlak golünü Gökhan Gönül önledi.

       Mehmet Topal'la Cristian'ı , Stoch'la da Sow'u değiştiren Aykut Hoca'nın hamleleri yerindeydi. Kuyt'ın pres gücü , zorlaması önemli gücünü de tekrar toplamış görünüyor.

       Hamleler sonrası daha hareketlenen Fenerbahçe'de Kuyt'ın indirdiği topu Pierre Webo ağlara yolladı. Bu Webo'nun Fenerbahçe'deki 4 lig maçında 3 golü Bu gollerin ikisi de galibiyeti getiren gollerdi.

       Dönüp vurmak isterken Sow'a yapılan penaltıyı hakem ilginç bir şekilde çalmadı.
 
       Golden sonra seyirci desteğiyle de artan baskı, 86'ıncı dakikada kullanılan korneri Yalçın Webo'yu düşürüp penaltıya dönüştürene kadar gol getirmedi.

       Penaltıyı Isacksson'u terse yatırarak gole çeviren Emre'nin her halinde 'maçı çamur hale getirdiniz, ama olmadı işte kazandık' ifadesi vardı. Statta herkes de onun gibi hissediyordu.

       Maç bitecekken, Fenerbahçe kalesinde gol aramaya gelen Isacksson'un bomboş bıraktığı gol Sow için hoş bir ikram oldu. 3 golle zor gece Fenerbahçeliler için mutlu bitmiş oldu.    


       Maçtan sonra küfürlerden yakınan Şota Arveladze'ye de 'şimdiye kadar takımlarını hep pozitif oynatırken, bugün neden farklı bir anlayışla oynamışlar?' onu sormak lazımdı sanki.

daha fazla fotoğraf için buraya tıklayabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder